Muziek

Muziek maken begon op mijn vijftiende en groeide al snel uit tot mijn grootste passie. Als bassist speel ik altijd in dienst van de muziek en de groep waarin ik speel. Ik vind dat het mooiste: als we samen muziek kunnen maken die mensen raakt. En dat ontstaat als er vertrouwen is en bereidheid om elkaar de ruimte te geven die nodig is om de muziek te laten ademen en tot leven te laten komen.

Ik speel basgitaar en contrabas in de volgende bands en projecten:

Ervaring

Ik heb in verschillende bands en projecten gespeeld sinds 2000. Ik begon op mijn vijftiende met elektrische gitaar spelen. Twee jaar later begon ik met basgitaar spelen. Ik heb beide instrumenten ongeveer tien jaar gespeeld. In 2007 kwam daar contrabas bij. Ik heb veel ervaring met het lezen van muziek door de vele musicalprojecten en bigbands. Ik heb les gehad van Frank Mommers en Ratko Zjaca op gitaar, en van Berry Jansen op basgitaar. Daarnaast ben ik in 2014 naar het Warwick bass camp geweest, waar ik onder andere masterclasses heb gevolgd van Victor Wooten, Armand Sabal-Lecco en Victor Bailey. Ik heb gespeeld in:

  • Soul/funk/pop bands
  • Big bands
  • Jazz combos
  • Musical theater projecten
  • Theater producties
Spelen met SOULID!

Testimonials


Harrie Herfst

Ik ken Joris sinds 2006 als een zeer gedreven en muzikale bassist. Het woord “Nee” komt niet in zijn woordenboek voor, hij is voor alles in. Of het nu gaat om een kleine achtergrond performance met contrabas in een trio of kwartet formatie, of als bassist in een theater voorstelling (zoals TOON: Liedjesman), als mede-componist/arrangeur in een singer-songwriter band (Me & the Martians), of om een solide basis te leggen onder een 11-koppige coverband, hij is van alle markten thuis. Hij is al jaren mijn vaste bassist.

Harrie Herfst
Muzikaal leider TOON: Liedjesman, componist / arrangeur / pianist

Roos van Breukelen

Ik ken Joris Heus ongeveer 15 jaar en we hebben elkaar leren kennen door de muziek. Eerst als talentvol gitarist tijdens musicals en diverse bigbands en later als een zeer goede en bedreven bassist. Na een aantal jaar onze eigen projecten te hebben gedaan, spelen Joris en ik nu alweer zo'n 5 jaar samen in de band SOULID! Het is ontzettend fijn samenwerken met Joris. Hij heeft z'n zaken goed voor elkaar; bereid zich altijd goed voor, werkt enorm hard zowel op muzikaal als organisatorisch vlak en last but not least... je kunt altijd op hem rekenen! Er zijn weinig mensen die zo committed zijn als hij. Bovendien gaat deze sterke commitment altijd samen met een vrolijke en positieve instelling. Als muzikant past hij zich aan wat op dat moment het beste is voor het eindresultaat. Dit maakt hem als muzikant erg veelzijdig. Hij kan zich heel dienstbaar opstellen aan het grote geheel, bijvoorbeeld in het theater tijdens een underscore voor een scene of groovend als een mede muzikant een solo heeft, maar ook kan zeker hij zijn moment pakken in een solo of als stuwende bassist een so(u)lid fundering leggen!

Roos van Breukelen
Theatermaker, zangeres